Otvorena radionica animiranog filma

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je otvorena radionica animiranog filma za učenike osnovne škole, koja će u okviru Internacionalnog festivala „Prvi kadar“ trajati do utorka, 19. februara.
„Ova radionica je osmišljena kao likovno-vizuelna, sa akcentom na lutki u svijetu video-animacije. Polaznici radionice, učenici osnovnih škola Istočnog Sarajeva, na prvom predavanju su upoznati sa osnovama animacije, izrade i prezentacije optičkih igračaka“, rekla je Srni član Direkcije „Prvog kadra“ Aleksandra Mitrić Štifanić.

Ona je navela da će rezultat radionice „Poezija animacije“, koju je organizovao „Forum teatar“ iz Istočnog Sarajeva, biti animirani film „Šupljoglava igla“, inspirisan istoimenom pjesmom Duška Milunovića.

„Animirani film se oduvijek pojavljuje kao objektivizacija naše unutrašnje fantastike. Ideja, apsurd, humor, posebno umijeće sintetizovanja slika i simbola, zajedno grade specifičnu poetiku. Nastaje poezija animacije“, rekao je umjetnički direktor „Forum teatra“ Vitomir Mitrić.

Voditelji radionice su scenarista i reditelj Dejan Dabić i animator Zoran Stefanović – osnivači Studija crtanog filma „SCF 98“ u Nišu.

Radionicu će pohađati 20 polaznika, koji će dobiti sertifikat o završenoj radionici na prezentaciji projekta 19. februara, s početkom u 11.00 časova.

Radionicu animiranog filma sufinansirali su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare