Otvorena Peta revija ruskog filma

0
Snimanje filma
Ilustracija

HAN PIJESAK – U Han Pijesku večeras je otvorena Peta revija ruskog filma na kojoj će do 20. jula biti prikazana tri filma – dokumentarnog, reportažnog i turističkog tipa.

Autor ovoga projekta Željko Stojanović rekao je da filmovi govore o Moskvi kakva je nekada bila i kakva je danas, o Sankt Peterburgu i o njegovim predgrađima i o Ermitažu koji je u trci za najbolji muzej na svijetu sa šest miliona eksponata.

On je rekao daće biti prikazani filmovi “Istorijska i savremena Moskva”, “Sankt Peterburg i sanpeterburška predgrađa” i “Muzej Ermitaž u Sankt Peterburgu”.

Stojanović je napomenuo da je Revija ruskog filma počela prije 10 godina na Palama, te da je do sada prikazano više od 50 izdanja širom Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

On je dodao da je film najkomunikativniji kulturni oblik, te da je važno da se ljudi sa ovih prostora upoznaju sa Rusijom koju pamte, ali i sa današnjom Rusijom.

Prema njegovim riječima, moderna Rusija nije onakva kakva je prije bila, zadržala je svoje karakteristike, dušu i vrijednosti, ali istovremeno hvata korak sa savremenim svijetom, te da se sada nalazi među pet najrazvijenijih zemalja svijeta kada je u pitanju ekonomija, vojska i uticaji na globalnom nivou.

Zamjenik ruskog ambasadora u BiH za kulturu Natatar Frolov rekao je da je ovo promocija ruske kulture, načina života, kapaciteta i mogućnosti i najavio da će biti više revija u ostalim gradovima.

Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić rekao je da je saradnja sa Ruskom Federacijom dobra, te da je održan bilaterarni sastanak u opštini gdje je razgovarano o industrijskim kapacitetima ove opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments