Nastupili Dušan Sekulić i bend “Akordeon fantazi”

0
Nastupili Dušan Sekulić i bend

MILIĆI – U okviru “LJetnjeg festivala kulture i sporta Milići 2018” nastupio je virtuoz na harmonici Dušan Sekulić sa muzičkim bendom “Akordion fantazi”.

Koncertom pod nazivom “Očekujte neočekivano” muzička družina iz Bijeljine sinoć se milićkoj publici predstavila na ljetnoj pozornici u prepoznatljivom muzičkom maniru, svirajući kompozicije različitih stilova u kojima harmonika zauzima centralno mjesto.

“Željeli smo da se naša publika upozna s tim šta se može svirati na ovom instrumentu, da se ljudi edukuju o tome, jer je kod nas harminika poznata kao narodni instrument, a manje kao instrument na kojem se može svirati i klasična, pop, rok, pa i džez muzika”, rekao je Sekulić.

On je dodao da je bend u završnoj fazi snimanja dvostrukog CD-a obrada klasične muzike, koji će publika moći da čuje na koncertima koji su planirani od septembra ove godine.

“Imamo zakazano nekih 20 do 30 koncerata širom Srbije, Hrvatske, Austrije, NJemačke. Idemo i u Liban, Meksiko, Tajvan. Zadovoljan sam i za sada sve jako dobro ide”, rekao je Sekulić.

U pratnji Sekulića sinoć u Milićima bili su i Nikoleta Pavlović na violini, Miloš Milosavljević na klavijaturama, Branislav Rajković na perkusijama, gitarista Nenad Mirković i Vladimir Kovačević na bubnjevima.

Pokrovitelj i glavni organizator manifestacije je kompanija “Boksit” iz Milića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments