Otvorena laboratorija za videokonferenciju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu danas je svečano otvorena laboratorija za videokonferenciju, koja će znatno unaprijediti nastavu.

Prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Bokonjić rekao je Srni da je ova sala za videokonferenciju važna za uspostavljanje bolje komunikacije između fakulteta i smanjenje troškova.

On kaža da će sada predavači iz jednog mjesta moći da predaju na pet univerziteta koji su uvezani ovim projektom – Beograd, Zagreb, Tuzla, Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Bokonjić ističe da je cilj Univerziteta u Istočnom Sarajevu da u narednom periodu uvežu sve konferencijske sale koje imaju i da ih bolje koriste za unapređenje nastave.

„Želja nam je da proširimo ovaj projekat i na ostale univerzitete u BiH, kao i u Crnoj Gori i Makedoniji“, rekao je Bokonjić.

Predstavnik Norveškog univerziteta za nauku i tehnologiju Voja Novaković rekao je da je vrijednost ovog projekta, u kojem učestvuje pet univerziteta sa Balkana, osam miliona norveških kruna.

Ambasador Norveške u BiH Vibek Lilo rekla je da je ovaj projekat finansiralo norveško Ministarstvo inostranih poslova s ciljem podrške projektima u oblasti nauke i istraživanja.

Prema njenim riječima, cilj ovakvog projekta jeste da se unaprijedi nastava na fakultetima i pomogne ekonomski rast i razvoj.

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dušan Golubović rekao je da Mašinski fakultet uključen u ovaj projekat i da je ostvarena dobra saradnja pet univerziteta.

„Za nas su sada širom otvorena vrata na sve univerzitete i ovo je jedan veliki uspjeh“, rekao je Golubović.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare