Novaković: Branićemo se od neargumentovanih napada u medijima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novakovića rekao je da je na današnjoj vanrednoj sjednici Senata dobio podršku u smislu zaustavljanja napada kojima je ova obrazovna ustanova izložena u proteklih mjesec dana u sredstvima javnog informisanja.

Poslije vanredne sjednice Senata, Novaković je rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da će “Univerzitet nastaviti da se brani od takvih napada, koji su neargumentovani, neutemeljeni i nemaju veze sa akademskom stvarnošću”.

“Na današnjoj vanrednoj sjednici posvetili smo se temama koje su se posljednjih nekoliko mjeseci objavljivale u sredstvima javnog informisanja. To je ružan odnos prema fakultetima”, rekao je Novaković.

Na pitanje novinara kakav je status dekana Mašinskog fakulteta Dušana Golubovića, s obzirom da je rektor 22. oktobra odbio prijedlog Naučno-nastavnog vijeća ovog fakulteta da mu bude produžen mandat, Novaković je rekao da su “mediji neke stvari loše interpretirali” i da rektor Univerziteta nije taj koji smjenjuje i postavlja dekane fakulteta.

“Rektor daje saglasnost ili je povlači, ali ne smjenjuje. Vijeće fakulteta je predložilo da Dušan Golubović bude dekan još jedan mandat, a mi smo tražili ime još jednog kandidata, da se odredimo koji je prijedlog kvalitetniji”, tvrdi Novaković.

On je dodao da sa Naučno-nastavnim vijeće Mašinskog fakulteta još nije razgovarao o toj temi, ali da se zalaže da budu predložena dva kandidata za funkciju dekana ovog fakulteta.

Nakon sjednice Senata, Golubović nije želio da daje izjave, dodavši da je jutros započeo razgovor sa rektorom Novakovićem koji je, kako kaže, krenuo u dobrom smjeru i, vjerovatno, će biti nastavljen u ponedjeljak, 28. oktobra.

Novaković je ranije zatražio i od dekana Filozofskog fakulteta na Palama Milanke Babić da sazove sjednicu Naučno-nastavnog vijeća na kojoj bi bila razmotrena njena smjena.

Babićeva je tada izjavila da će sazvati sjednicu, ali da će od rektora tražiti obrazloženje za optužbe koje je iznio na njen račun.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments