Otvorena izložba slika umjetnika iz Srpske i Srbije

0

VLASENICA – U Domu kulture u Vlasenici danas je otvorena izložba slika nastalih na 15. i 16. sazivu Likovne kolonije „Birač“, koja je okupila slikare iz Republike Srpske i Srbije.

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Vlasenica Bojana Prhić, koja je otvorila izložbu, rekla je da je na tradicionalnoj koloniji, održanoj u maju i avgustu, učestvovalo oko 30 umjetnika, a da su danas izložene 23 slike.

„To su velika umjetnička imena poput Žarka Koprivice, Dragana Babovića, Nedeljka Šušnjica, LJiljane Čuprić i mnogih drugih i nama je drago da su oni bili naši gosti“, navela je Boškovićeva.

Predsjednik Likovne kolonije „Birač“ i jedan od njenih učesnika iz Srbije Cvijetin Milaković rekao je da su prikazane slike vrsnih autora i da se nada da će i ubuduće sarađivati sa opštinom Vlasenica na novim kolonijama.

Predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Goran Đurić istakao je da će opština i ubuduće podržavati manifestacije koje u najboljem svjetlu predstavljaju ovu lokalnu zajednicu.

Posjetilac izložbe Vesna Gadžunović poručila je treba podržati ovakve i slične manifestacije, a Stefan Bojić iz opštine Bratunac rekao je da je prezadovoljan izborom slika.

Izložba će u holu Doma kulture biti otvorena do petka, 12. novembra, od 12.00 do 14.00 časova.

Organizator je vlasenički Kulturni centar, a pokrovitelj opština Vlasenica i načelnik Miroslav Kraljević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare