Otvorena izložba slika i rukotvorina

0

VLASENICA – Izložbom slika i ženskih ručnih radova, koja je otvorena u Domu kulture u Vlasenici, u ovoj opštini danas su počeli „Petrovdanski dani“, tradicionalna manifestacija tokom koje će u narednih 10 dana biti organizovani različiti kulturno-sportski sadržaji.
Ručne radove izložile su članice Udruženja žena „Podrinje“ iz Vlasenice, koje tradicionalno učestvuju na ovoj manifestaciji.

„Tu su vezovi, heklanja, komadi narodne nošnje, džemperi i druge rukotvorine. Nas desetak pripremile smo i neke naše kulinarske specijalitete kojima želimo da počastimo goste izložbe“, rekla je novinarima predsjednik Udruženja Desanka Nikolić.

Redovan učesnik manifestacije je i slikar iz Vlasenice NJegoš Arnaut, kao i apsolvent likovne akademije Vedran Arnaut.

NJegoš Arnaut rekao je novinarima da je ove godine izložio 20 slika, pretežno rađenih u tehnici ulje na platnu.

Predsjednik vlaseničke Skupštine Aćim Todorović rekao je da je i ove godine izložbu finansijski podržala opština Vlasenica, koja je i pokrovitelj „Petrovdanskih dana“.

„Mislim da smo uspjeli, uprkos besparici i drugim problemima, da održimo visok nivo ove manifestacije i građanima ponudimo kvalitetne i raznovrsne sadržaje“, rekao je Todorović.

U okviru „Petrovdanskih dana“ planirani su i „Petrovdanski književni susreti“, sportska takmičenja, nastupi folklornih ansambala, kao i druženja planinara iz regije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare