Otvorena izložba sa prošlogodišnjeg saborovanja likovnih umjetnika

0

VIŠEGRAD – Slikar Obrad Jovanović iz Užica rekao je večeras u Višegradu da je ovaj grad od umjetničke vizije velikih ljudi, mislilaca, dobročinitelja i neimara postao realnost koja se ne može zaobići.

Jovanović je na otvaranju izložbe radova nastalih na 20. Saborovanju likovnih umjetnika prošle godine u Višegradu rekao da je Višegrad primjer mjesta u kome se jedna velika ideja održava, zahvaljujući prethodnim idejama iz kojih nastaju nova besmrtna djela.

On je dodao da su učesnici saborovanja u Višegradu za dvije decenije svojim umjetničkim nadahnućem „sagradili 400 mostova na svim tačkama planete“.

„Za to vreme dok su umetnici pravili mostove, nestajale su države i generalštabovi, vojne i poluvojne, pa i tajne organizacije, ali se umetničko delo održalo, kao i ono nastalo na višegradskom saborovanju likovnih umjetnika“, rekao je Jovanović.

Direktor Gradske galerije i organizator saborovanja likovnjaka u Višegradu Hadži Branko Nikitović zahvalio je opštini koja je omogućila da okupljanja likovnih umjetnika, kako domaćih tako i iz inostranstva, u gradu na Drini dožive punoljetstvo.

„Ovdje se u galeriji uvijek nešto novo dešava i taman kad počnemo da se divimo izloženim slikama, skulpturama, grafikama i fotografijama i onim koji su ih stvarali dolaze drugi umjetnici koji u nju unose svoje inspiracije nastale pod višegradskim nebom“, rekao je Nikitović.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.058.ba)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments