Отворена изложба „Двојност портрета“ аутора Славка Крунића

0

АНДРИЋГРАД – У Галерији „Петар Лубарда“ у Андрићевом институту данас је отворена изложба радова Славка Крунића „Двојност портрета“, у присуству предсједника Републике Српске Милорада Додика и Његове светости патријарха српског Порфирија.

Отварању изложбе присуствовали су и министри у Влади Српске Жељко Будимир и Денис Шулић, као и замјеник предсједавјуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Крунић је рекао Срни да изложба носи назив „Двојност портрета“, јер сваку слику прати текст књижевника Мирјане Огњановић, Сање Домазет и Давида Албакарија, који су дали своја тумачења, односно написали биографије имагинарних ликова на сликама.

„По позиву Андрићевог институтита одабрао сам 30 радова ствараних од 2007. године. С обзиром на то да први пут излажем у Вишеграду хтио сам да представим мало опширнији опус“, рекао је Крунић и додао да ће изложба бити отворена до 10. августа.

Он је навео да му значи сарадња са Андрићевим институтом, најпре због контакта са професором Емиром Кустурицом чији рад веома цијени.
„Осјећам неку повезаност и проналазим сличност у поетици његових ликова и онога што ја радим“, закључио је Крунић.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare