Otvoren Osmi međunarodni sajam meda

0

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas otvoren Osmi međunarodni sajam meda i pčelinjih proizvoda, kao i opreme za pčelarstvo, na kojem učestvuje više od 30 pčelara iz Srbije, Crne Gore i BiH.


Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković istakao je da su Višegrađani ponosni na Udruženje pčelara “Višegrad”, koje iz godine u godinu ima sve više registrovanih članova i pčelinjih društava.

“Opština se opredjelila da stimuliše sve vidove poljoprivredne proizvodnje i zdrave hrane, pa je tako za pčelare obezbijedila novčane stimulacije po broju košnica, a sufinansira i njihove manifestacije”, rekao je Mišković na otvaranju Sajma.

On je istakao da je cilj ove lokalne zajednice da stimuliše pčelare, koji će proizvoditi poznati višegradski med za tržište i time na kućnom pragu sebi i svojim porodicama obezbjediti posao.

Predsjednik Udruženja pčelara “Višegrad” Radoje Tasić rekao je da Višegrad uz sve prirodne ljepote i kulturne spomenike postaje i “grad meda”, jer se, osim ovog sajma, svake godine organizuje i druga manifestacija “Dani višegradskog meda”.

“Izborili smo se da na naljepnicama na teglama sa medom imamo svoj bar-kod, sajt, sajmove meda, predavanja za pčelare, niz projekata, a i sopstvenu prodavnicu u kojoj se prodaje sva pčelarska oprema i hrana za pčele”, istakao je Tasić.

Sajam meda je izložbeno-prodajnog karaktera.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments