Otvoren memorijal „Boško Vujadin“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Memorijalni turnir „Boško Vujadin“ počeo je večeras u Istočnoj Ilidži u okviru manifestacije „Dani Kasindolskog bataljona“, a učešće je uzelo 16 ekipa.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Slobodan Maunaga rekao je Srni da je generalni pokrovitelj turnira opština Istočna Ilidža, a da su na otvaranju igrale ekipe „Kasindo“ i „Veterani Kasindola“.

On je naglasio da će turnir biti igran narednih sedam dana.

Maunaga je naglasio da je danas na Vidovdan, veliki srpski praznik, načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović otvorio i sportski centar u Kasindolu.

Prema njegovim riječima, ovogodišnji turnir je prvi koji će se igrati sa novom podlogom na terenu Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Kasindolu.

On je najavio da će sutra i prekosutra biti održan i turnir u malom fudbalu „Danko Remić“ za pionire.

Maunaga je podsjetio da je tradicionalna 20. manifestacija „Dani Kasindolskog bataljona“, kao znak sjećanja na 99 pripadnika tog bataljona koji su položili život u odbrani Republike Srpske, počela zvanično juče pohodom na Klanac, mjesto gdje su stradali prvi borci ovog bataljona.

On je istakao da će u subotu, 3. jula, u 9.00 časova kod Spomen-obilježja u Kasindolu biti služen pomen svim poginulim borcima.

„Na ovaj način se odaje počast poginulim pripadnicima Kasindolskog bataljona“, naglasio je Maunaga.

Maunaga je najavio da će u subotu, 3. jula, Boračka organizacija „Ilidžanski borac“ organizovati prijem za porodice poginulih boraca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare