Otpočeli poslovi sanacije opreme i infrastrukture

0

ISTOČNO SARAJEVO – Oko 30 radnika bivše “Energoinvestove” Rasklopne opreme /RAOP/ u Istočnom Sarajevu započeli su danas, pod okriljem nove firme “Elektroinženjering” Banjaluka, koja je u vlasništvu ruskih investitora, prve poslove remonta i sanacije opreme, mašina i postrojenja.

“Na ovim poslovima angažovani su kvalifikovani radnici za održavanje postrojenja, kao i infrastrukture, prvenstveno elektro i vodovodne mreže i grijanja, te radnici na poslovima obezbjeđenja i druge prateće službe”, potvrdio je Srni rukovodilac u nekadašnjem RAOP-u Miro Klepić.

Prema njegovim riječima, prva grupa angažovanih radnika treba da obezbijedi uslove za pokretanje proizvodnog ciklusa i zapošljavanje dodatnog broja radnika.

On je precizirao da će u prvoj proizvodnoj fazi u pogonima u Istočnom Sarajevu biti nastavljena proizvodnja visokonaponskih prekidača /110 – 400 kilovoltni/ i mjernih transformatora /110 – 400 kilovoltni/.

Prema ranijim izjavama ruskih investitora, druga faza podrazumijeva obezbjeđivanje uslova za uspostavljanje jedne od najmodernijih remontnih baza elektroopreme u regionu.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao je juče u Banjaluci da je ruski investitor preuzeo pokretnu imovinu bivšeg RAOP-a, i najavio da će odmah po preuzimanju pokretne imovine 30 radnika krenuti sa poslom u novoosnovanoj firmi.

Kovačević je naveo da je ruski investitor pokretnu imovinu preuzeo 5. februara, napomenuvši da će postupak prijema radnika početi onog trenutka kada se steknu uslovi za razvoj nove Rasklopne opreme, odnosno nove kompanije

“Elektroinženjering” na prostoru bivšeg RAOP-a.

On je naglasio da su svi investitori dobrodošli u Republiku Srpsku, pogotovo investitori koji su kupili bivšu Rasklopnu opremu.

“Oni imaju ozbiljne namjere, već su uložili 7,5 miliona KM i namjeravaju da u narednom periodu ulože milione evra. Žele da očuvaju proizvodnju koja je nekad bila u Rasklopnoj opremi i da dodatno zaposle radnike, ali nisu bili u poziciji da krenu s tim, jer nisu bili preuzeli pokretnu imovinu”, pojasnio je Kovačević.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments