Ostala samo škola košarke

0

ISTOČNO SARAJEVO – Od nekadašnjeg premijerligaša BiH i osvajača Kupa Republike Srpske, košarkaškog kluba Slavija ostala je samo omladinska škola košarke.
Brojni finansijski problemi ugasili su seniorski dio ekipe koji je već tri godine izvan takmičarskog kolosijeka. Novčana sredstva i danas su problem, ali to ne sputava omladininske kategorije, sa kojima rade Stefan i Srđan Stanić, da naporno i vrijedno treniraju.

– Trenutno imamo tri omladinske kategorije i to mlađe pionire, pionire i kadete. Naša škola košarke broji više od 50 dječaka sa kojima svakodnevno radimo u sportskoj dvorani „Slavija“. Nismo zadovoljni uslovima koje imamo, jer nemamo dovoljan broj termina, u zimskom periodu je veoma hladno, ali to sve ne sprečava djecu da svakodnevno dolaze na treninge – istakao je trener Stefan Stanić.

Pored toga što nemaju adekvatne uslove za treniranje omladinci postižu značajne rezultate.

– Redovno se takmičimo u područnom Košarkaškom savezu Srpske. Mlađi pioniri su prošle sezone igrali završnicu lige i osvojili treće mjesto. Kategorija pionira je na međunarodnom turniru FIBA B kategorije u Francuskoj u finalu izgubila na produžetke, te zauzela drugu poziciju – ponosno je rekao Stanić.

Problemi u klubu su evidentni i datiraju od ranije, kada je stvoren veliki dug. Pored ovoga dodatni problemi su i sama organizacija, te novčana sredstva planirana budžetom opštine Istočno Novo Sarajevo koja je prethodna vlast obećavala, ali nije izvršavala. Obećanja za ponovno formiranje seniorskog tima i takmičenje u Drugoj ligi Srpske postoje, ali niko ništa ne preduzima u vezi s tim pitanjem.

– Budžetom je planirano 10.000 maraka što bi bilo dovoljno za takmičenje u Drugoj ligi. Obećanja postoje da od sljedeće sezone krene i prvi tim sa takmičenjem, ali ta su obećanja postojala i ranije. Svi obećavaju ali niko ništa ne radi – dodao je Stanić.
Kup

Košarkaški klub Slavija je osvajač Kupa Republike Srpske za 2008. godinu. Bio je i finalista Kupa BiH, a igrao je Ligu za prvaka BiH.

(www.palelive.com / Glass Srpske)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare