Predavanjima obilježen Međunarodni dan bezbjednog interneta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo održali su danas učenicima osnovnih škola na području ove uprave predavanja o temi “Edukacija o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža i društveno poželjnom korištenju interneta”, čime je obilježen i Međunarodni dan bezbjednog interneta.

Predavanja su za cilj imala edukaciju učenika o pravilnoj upotrebi interneta, ali i da upozore na sve rizike i posljedice koje mogu nastati usljed njegove nepravilne upotrebe, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Iz Uprave naglašavaju da će preventivno-edukativne aktivnosti biti nastavljene radi sprečavanja i suzbijanja maloljetničke delinkvencije.

Osnovci upoznati o bezbjednom korištenju interneta

SOKOLAC – Predstavnici sokolačke Policijske stanice održali su danas za stotinjak učenika Osnovne škole “Sokolac” predavanje o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža i društevno poželjnom korištenju interneta.

Zamjenik komandira Policijske stanice Sokolac Pavle Borovčanin rekao je novinarima da su policajci djeci prenijeli da na internetu ima i mnogo negativnih pojava.

“Danas smo učenicima pričali o zloupotrebama putem društvenih mreža, u smislu nasilja preko interneta, podstrekivanja na nasilje, te o tome do čega sve te zloupotrebe mogu dovesti”, rekao je Borovčanin.

Borovčanin je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske učiniti sve da zloupotreba društvenih mreža bude svedena na minimum, te da će blagovremeno biti identifikovani i sankcionisani oni koji se bave zloupotrebom, nasiljem i podstrekavaju na nasilje putem interneta.

Direktor Osnovne škole “Sokolac” Divna Janković rekla je da je predavanju o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža prisustvovalo stotinjak učenika ove škole od šestog do devetog razreda.

“Ovo predavanje će biti od velike koristi, jer je sama tema privukla veliku pažnju đaka”, ocijenila je Jankovićeva.

Osnovnu školu “Sokolac” pohađa više od 900 učenika.

Predavanje o temi “Edukacija o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža i društveno poželjnom korištenju interneta” organizovala je Policijska uprava Istočno Sarajevo u opštinama koje pokriva, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments