Osnovano udruženje “Budi mi prijatelj”

0

VIŠEGRAD – U Višegradu je večeras održana osnivačka skupština Udruženja osoba sa teškoćama u razvoju koje već ima više od 40 članova, a za predsjednika je izabrana medicinska sestra Dragana Antić.


Antićeva je istakla da će ova asocijacija građana učiniti sve da i bolesna djeca imaju srećno djetinjstvo i da ona i njihovi roditelji ostvare sva prava koja ima pripadaju po zakonu.

“Omogućićemo djeci sa teškoćama u razvoju da se druže, da budu prihvaćena i voljena i da aktivno učestvuju u javnom, kulturnom i sportskom životu grada”, rekla je Antićeva.

Jedan od inicijatora osnivanja Udruženja Mila Gračanin rekla je da je u BiH sve više osoba sa invaliditetom i teškoćama u razvoju i da su one uglavnom odvojene od javnosti, zatvorene u kuću i krug svoje porodice.

“Udruženje će pokrenuti projekte zapošljavanja ovakvih osoba, ukazivaće poslodavcima da imaju pogodnosti ako im omoguće posao, a aktiviraćemo se da podstaknemo njihovo obrazovanje i prekvalifikaciju”, dodala je Gračaninova.

Majka djeteta sa posebnim potrebama Aleksandra Gladanac istakla je da će udruženje omogućiti svim građanima da shvate da i bolesni mogu biti korisni ljudi za društvo i da će u tome biti tražena podrška lokalnih vlasti.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments