Organizovana mirna protestna šetnja

0

HAN PIJESAK – Udruženje autoprevoznika „Šumatrans“ iz Han Pijeska organizovalo je danas mirnu protestnu šetnju, zahtijevajući da preduzeće „Šume Republike Srpske“ povuče odluku o poništenju tendera kojim su dobili posao prevoza šumske građe.
Šetnju su organizovali od zgrade Skupštine opštine do objekta Šumskog gazdinstva „Visočnik“, a sutra će biti održana vanredna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj će biti razmatrana problematika ovog udruženja.

U Administrativnoj službi opštine Han Pijesak Srni je rečeno da će na sjednici, koja će početi u 9.00 časova, biti razmatrana problematika Udruženja drvoprerađivača „Pilane“, kao i izvođača radova na sječi i izvozu trupaca na području Han Pijeska.

Predsjednik Udruženja autoprevoznika „Šumatrans“ Rade Mumović rekao je da ovo udruženje zahtijeva povlačenje odluke o ukidanju tendera preduzeća „Šume Republike Srpske“ o izvozu trupaca sa šumskog kamionskog puta do centralnog stovarišta „Mekote“.

On je podsjetio da je ovo udruženje dobilo posao na tenderu 31. januara kao najpovoljniji ponuđač. Prosječna cijena prevoza trupca iznosi devet maraka po kubiku sa šumskog kamionskog puta do centralnog stovarišta „Mekote“.

Prema njegovim riječima, vrijednost ugovorenog posla bila je 550.000 KM, a trebalo je da se izveze 61.000 metara kubnih oblovine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare