Opštinska vlast ne traži izmještanje direkcije „Birča“ iz Vlasenice

0

MILIĆI/VLASENICA – Načelnik opštine Miliću Živojin Jurošević izjavio je danas Srni da rukovodstvo ove opštine nikada nije tražilo da direkcija Šumskog gazdinstva „Birač“ iz Vlasenice bude premještena u Miliće.

„Aktivno smo učestvovali u svim javnim raspravama o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, kojim je bilo predviđeno ukrupnjavanje gazdinstava i na kraju 2005. godine prihvatili da milićko gazdinstvo uđe u sastav Šumskog gazdinstva `Birač`. To smo disciplinovano proveli, jer je tada i značajan dio kadrova iz Milića ušao čak i na rukovodne funkcije i `Birač` je dobro funkcionisao“, kaže Jurošević.

On dodaje da je Šumsko gazdinstvo „Birač“ do 2008. godine pozitivno poslovao, da bi, nakon iznenadne promjene rukovodnih kadrova, već ta godina bila završena sa poslovnim gubitkom.

„Nezadovoljstvo takvim stanjem tada smo izrazili na sjednici milićke skupštine i tad je prvi put pomenuta inicijativa za izdvajanje Šumske uprave Milići iz gazdinstva `Birač` u posebno gazdinstvo, ali nigdje, ni na jednom mjestu, ni u jednoj korespodenciji sa nadležnim institucijama nismo tražili, niti sada tražimo izmiještanje direkcije `Birča`“, rekao je Jurošević.

On smatra da Šumskom gazdinstvu „Birač“ iz Vlasenice neminovna smjena rukovodstva i uvođenje vanrednih mjera da bi se sanirao veliki gubitak, te racionalnija kadrovskoj politika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare