Opštine Trnovo i Pale objavile preliminarne liste kandidata za popis stanovništva

0

Opštine Trnovo i Pale objavile su preliminarne liste kandidata prijavljenih za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH u ovoj godini.
Na području opštine Trnovo za popisivače se prijavio 71 kandidat, a za instruktore pet kandidata.

Posao popisivača na području ove opštine obavljaće 26 lica, odnosno 31 sa rezervom, a posao instruktora četiri lica, rekla je Srni predsjednik Popisivačke komisije Jelena Golijanin.

Prema nacionalnoj zastupljenosti na osnovu popisa iz 1991. godine, posao popisivača obavljaće 12 lica iz reda bošnjačkog i 14 iz reda srpskog naroda, a posao instruktora po dva pripadnika srpskog i bošnjačkog naroda.

U opštini Pale za posao instruktora i popisivača prijavilo se 710 lica, od čega za popisivače 590 lica, a instruktora 120.

Prema riječima predsjednika Popisne komisije Dejane Babić, za popisivanje stanovništva na području ove opštine potrebno je 127 popisivača i 13 instruktora.

Tim popisivača činiće 92 lica srpske nacionalnosti, 29 bošnjačke, jedan Hrvat i pet iz reda ostalih. Od 13 instruktora, devet će biti iz reda srpskog naroda, a četiri iz bošnjačkog.

Prijava kandidata za popisivače i instruktore za predstojeći popis stanovništva u BiH završena je u julu, a konačni rezultati biće objavljeni 25. avgusta.

Prema instrukcijama za izbor popisnih organa i osoblja koje će biti angažovano u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godini, obuka za instruktore i članove popisne komisije biće organizovana od 6. do 10. septembra, a za popisivače od 16. do 20. septembra, dok će popis biti održan od 1. do 15. oktobra.


Preliminarna lista za opštinu Pale:

PRELIMINARNA LISTA 1

PRELIMINARNA LISTA 2

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare