Opremanje šumarskog fakulteta u ovoj godini

0

VLASENICA – Univerzitet u Istočnom Sarajevu radi na dobijanju kredita od 20 miliona evra koji će djelimično biti robni, a djelimično investicioni, i u okviru kojeg će biti završeno opremanje zgrade Poljoprivrednog fakulteta u Vlasenici, studijski program šumarstva, izjavio rektor ovog univerziteta Mitar Novaković.

„Mislim da je to već u završnoj fazi i da će opremanje fakulteta biti realizovano ove godine. Riječ je o pozamašnim sredstvima za cijeli Univerzitet i optimista sam da ćemo završiti ono što smo planirali“, rekao je Novaković novinarima nakon svečanosti u Vlasenici, upriličenoj povodom Svjetskog dana šuma.

On je naveo da Univerzitet u ovoj godini namjerava da u Trebinju pokrene i studijski program agro-mediteranskog bilja, te da realizuje još neke nove programe.

„Pokušaćemo da završimo priču o konstituisanju Prirodno-matematičkog fakulteta, jer je Filozifski fakultet previše opterećen brojem studijskih programa. To nam je jedan od prioriteta“, naglasio je Novaković.

Što se tiče drugog ciklusa studiranja, Novaković ističe da svi fakulteti koji realizuju osnovne studije moraju početi da rade na master studijama, jer se tim studijama zapravo završava akademsko studiranje.

„Nadam se da ćemo u ovoj godini pokrenuti četiri studijska programa doktorskih studija. To je malo kompleksnije i zahtjevnije. Radimo na ovim kreditnim sredstvima da bismo uspostavili i nekoliko istraživačkih centara. Jedan je vezan za hemijsku i prehrambenu tehnologiju, jedan za biomedicinske nauke i jedan u oblasti tehničkih nauka, posebno saobraćaja“, rekao je Novaković.

On je danas u Vlasenici sa opštinskim zvaničnicima razgovarao i o mogućnostima obezbjeđivanja odgovarajućeg prostora za otvaranje sudentskog doma u toj opštini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare