Operativni tim ostaviti da radi samostalno

0

ISTOČNO SARAJEVO – Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije smatra da Operativni tim za traženje nestalih treba da ostane samostalan, jer bi se u procesu traženja nestalih očuvala i autonomnost Republike Srpske.

Ova organizacija navodi da bi se tako očuvalo ono što je izvorno u odluci o formiranju Operativnog tima, kao i njegov zadatak da bude kontrolor drugih institucija koje se profesionalno bave traženjem nestalih.

U saopštenju upućenom nadležnim republičkim organima ova organizacija smatra da Operativni tim ne treba spajati sa Republičkim centrom za istraživanje ratnih zločina jer bi to moglo uzrokovati i dodatne poteškoće u traženju nestalih Srba.

Ova organizacije ukazuje na tijesnu saradnju sa Operativnim timom, a koja bi, kako ističe, bila izgubljena zbog novostvorenih okolnosti u vezi sa spajanjem sa Republičkim centrom.

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila ovo saopštenje uputila je Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske, poslaničkim klubovima u republičkom parlamentu, Odboru za boračko-invalidsku zaštitu, te ministru rada i boračko-invalidske zaštite Petru Đokiću i ministru pravde Gorani Zlatković.

Vlada Srpske ranije je najavila da bi zbog racionalizacije ukupnih troškova i mjera štednje u 2013. godini trebalo doći do ukidanja i spajanja dijela agencija na nivou Republike Srpske.

Predviđeno je i spajanje Operativnog tima za traženje nestalih lica Republike Srpske i Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare