Oliveri Stanišić nagrada za najljepše uređeno dvorište

0

VLASENICA – Vlaseničanka Olivera Stanišić pobjednik je ovogodišnjeg konkursa za izbor najljepše uređenog dvorišta u opštini Vlasenica, koji se svake godine organizuje u okviru manifestacije „Petrovdanski dani kulture i sporta“.

Priznanje i novčanu nagradu od 150 KM uručio je pobjednici na današnjoj svečanosti u opštini Vlasenica načelnik opštine Dragoslav Todorović, ističući da je cilj ove akcije promocija kulture življenja i zaštita prirodne sredine.

„Želimo da na ovaj način motivišemo i ostale sugrađane da posvete više pažnje uređenju vlastitog životnog prostora, te da time doprinesu uređenju grada i opštine“, rekao je Todorović.

Opštinski referent za zaštitu prirodne sredine Željko Damljanović rekao je novinarima da se na konkurs ove godine prijavilo sedam kandidata, a ocjenjivani su zastupljenost i autentičnost biljnih vrsta, raspored sadržaja u dvorištu, izgled ograde i drugi dekorativni elementi.

„Zahvaljujem svima koji su se prijavili na konkurs, ne samo dobitnicima nagrada, nego i ostalima, i poručujem im da nastave da ulažu u svoja dvorišta“, rekao je Damljanović.

Oliveri Stanišić, nastanjenoj u Ulici Drinskog korpusa, ovo je druga pobjeda na konkursu za izbor najljepše uređenog dvorišta, jer je isto priznanje osvojila i 2013. godine.

Novinarima je izjavila da sve slobodno vrijeme provodi okružena cvijećem i zelenilom. „Više volim zimzelene vrste, jer kod nas su cvjetne sezone kratke, svega dva-tri mjeseca, tako da imam zelenila i u jesen i zimi kad snijeg padne“, rekla je Stanišićeva.

Drugo mjesto i novčanu nagradu od 100 KM osvojio je Milivoje Krstić, a treće mjesto i nagradu od 50 KM Nedeljko Plakalović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare