Okružno tužilaštvo primilo informaciju o urušavanju sportske dvorane

0

ISTOČNO SARAJEVO – Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo zaprimilo je informaciju od opštine Istočno Novo Sarajevo u vezi sa urušavanjem sportske dvorane u ovoj opštini, potvrđeno je Srni u Tužilaštvu.

Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo naložilo je prikupljanje dodatnih obavještenja u vezi sa urušavanjem sportske dvorane.

„Tek nakon ispitivanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj predmetni tužilac će donijeti odluku u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske“, rečeno je u Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Opština Istočno Novo Sarajevo podnijela je Tužilaštvu zahtjev za pokretanje postupka utvrđivanja krivične odgovornosti u vezi sa urušavanjem sportsko-poslovne dvorane u ovoj opštini.

Do urušavanja krovne konstrukcije dvorane došlo je u februaru 2012. godine, a nadležne institucije se nikada nisu oglasile po tom pitanju, niti su preduzete određene mjere kako bi se utvrdili razlozi nestanka dokumentacije potrebne za uvrđivanje eventualne krivične odgovornosti lica koja su učestvovala u postupku izgradnje ovog objekta, navodi se u saopštenju koje je potpisao načelnik opštine LJubiša Ćosić.

Ćosić je ranije u izjavi za Srnu izrazio nadu da će u martu objaviti tender za izbor izvođača za uklanjanje srušenih ostataka sa sportske dvorane, na kojoj se prošle zime obrušila krovna konstrukcija, čime je pričinjena materijalna šteta od oko milion KM.

On je rekao da je Institut Građevinskog fakulteta u Sarajevu uradio izvještaj i utvrdio da je do urušavanja dvorane došlo zbog greške u projektovanju, jer krovna konstrukcija nije mogla da izdrži veliki pritisak snijega.

Ćosić je podsjetio da je izgradnju sportske dvorane počeo grad Istočno Sarajevo, a potom nastavila opština Istočno Novo Sarajevo koja je dobila milion KM od Vlade Republike Srpske i digla kredit od tri miliona KM za završetak radova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare