Okončane Spasovdanske svečanosti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Otvaranjem izložbe fotografija „INSpiracija“ i koncertom Kulturno-umjetničkog društva „Slavija“ na Trgu Republike Srbije, večeras su u Istočnom Sarajevu okončane Spasovdanske svečanosti.

Zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Kostović je, uručujući nagradu pobjedniku foto-konkursa Dajani Ikanović, istakao da je opštinskoj administraciji bilo bitno da se kroz „INSpiraciju“ vidi na koji način sugrađani gledaju na Istočno Sarajevo.

„Bilo nam je bitno da što više ljudi, bez obzira na uzrast i interesovanja, pokažu kako vide naš grad. Ovaj konkurs je ostvario svoju namjenu, pokazavši raznolikost grada od urbanog dijela do predivnih pejzaža po rubnim dijelovima opštine“, rekao je Kostović.

Predsjednik stručnog žirija Rajko Paštar izrazio je zadovoljstvo što je na foto-konkurs „INSpiracija“ stiglo 40 radova, pored činjenice da je vrijeme prijave bilo vrlo kratko.

„U izboru je prevladao stav da fotografija treba da prikaže naš grad Istočno Sarajevo. Prvonagrađeni rad lijepo prikazuje naše stanje, izgled grada. Drago nam je da se mladi naraštaj trudi da u najboljem svjetlu prikaže naš grad“, rekao je Paštar i izrazio nadu da će konkurs biti održan i iduće godine.

Pobjednik foto-konkursa „INSpiracija“ Dajana Ikanović rekla je da je inspiraciju za fotografiju našla u činjenici da Istočno Novo Sarajevo za nju predstavlja sinonim za novogradnju.

„Inspiracija za prijavu na konkurs je, naravno, bila ljubav prema fotografiji“, rekla je Ikanovićeva.

Koncertom Kulturno-umjetničko društvo „Slavija“ na Trgu Republike Srbije zvanično su zatvorene ovogodišnje Spasovdanske svečanosti.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare