Ognjen Tadić održao predavanje na Filozofskom fakultetu u Palama

0

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić upozorio je juče u Palama da postoji realna opasnost od stvaranja ozbiljne političke krize vezane za pokret „Prvi mart“.„`Prvi mart` predstavlja politički avanturizam pojedinca koji, nažalost, trenutno podržava većina političkih subjekata u Federaciji BiH /FBiH/“, rekao je Tadić na Filozofskom fakultetu u Palama tokom predavanja o temi „Politički sistem i prilike u BiH“.

On je ocijenio da Republika Srpska mora spremno dočekati ovakve i slične izazove koji joj predstoje.

Tadić smatra da će implementacija odluke Evropskog suda za ljudska prava u predmetu „Sejdić-Finci“, ukoliko bude rješavana dosadašnjom dinamikom, potrajati do 2014. godine.

Prema njegovom mišljenju, za rješenja trenutnih političkih problema u BiH nema dovoljno „političke pameti“ kod predstavnika sva tri konstitutivna naroda.

„Političari na sve tri strane u BiH spremniji su da budu sluge stranim faktorima, kako bi bili u dominantnom položaju u odnosu na ostala dva konstitutivna naroda, čime se zatvara mogućnost kompromisa oko otvorenih političkih pitanja“, rekao je Tadić.

Šef katedre za novinarstvo i profesor na Filozofskom fakultetu na Palama Milimir Mučibabić rekao je da je fakultet mjesto otvoreno za diskusije i polemike o postojećim društvenim i političkim prilikama.

„Ovo predavanje je doprinos političkih zvaničnika boljem razumijevanju izuzetno složenih političkih procesa i relacija koje vladaju na prostoru BiH“, pojasnio je Mučibabić i izrazio nadu da će ubuduće biti više ovakvih i sličnih predavanja.

Predavanje je organizovala Katedra za novinarstvo Filozofskog fakulteta na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare