Održavanje i zaštita životne sredine u Han Pijesku

0

Na raspisani javni poziv za finansiranje izvođenja javnih radova u Republici Srpskoj od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske po Projektu podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju (SSNESP), Opština Han Pijesak je aplicirala s Projektom pod nazivom „Održavanje i zaštita životne sredine u Han Pijesku“.

Projekat je odobren, provedena je procedura javne nabavke i dana 26.09.2013. godine potpisan je tripartitni ugovor izumeđu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite – Jedinice za koordinaciju projekata, kao investitora, Opštine Han Pijesak, kao suinvestitora i implementatora projekta i izabranog izvođača radova JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac, ŠG „Visočnik“ Han Pijesak.

Projektom je predviđeno angažovanje 51 lica sa biroa na mjesečnom nivou, čime će se omogućiti privremeno zapošljavanje i stvaranje dohotka za one kategorije nezaposlenih lica koji su najviše izloženi efektima ekonomske i finansijske krize u opštini Han Pijesak.

Vrste radova koji će se izvršiti po projektu su: prokres šume vezan za pripremu zemljišta za prirodno podmlađivanje (65 ha), uređenje parkova i ostalih javnih površina (sadnja 150 tuja) i čišćenje ilegalnih deponija (10 odjela).

Vrijednost angažovanja radne snage iznosi 39.581,28 KM, od čega su 31.664,86 KM odobrena sredstva od strane Ministarstva, a 7.916,42 KM sufinansira Opština Han Pijesak.

Izvođač radova, ŠG „Visočnik“ sufinansira materijalne troškove, odnosno sve troškove koji su nemanuelnog karaktera u iznosu od 46.476,78 KM, tako da je ukupna vrijednost projekta 86.058,06 KM.

Realizacija projekta počinje 01. oktobra ove godine i trajaće mjesec dana, uz eventualno produženje ukoliko vremenske prilike onemoguće izvođenje javnih radova u kontinuitetu.

(www.palelive.com / www.opstinahanpijesak.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare