Održano savjetovanje za pčelare

0

RUDO – Savjetovanje pčelara, koje je okupilo više od 60 pčelara iz BiH, Srbije i Crne Gore, održano je danas u Rudom, u okviru Sajma domaćih proizvoda.
„Ovo je prvi put da organizujemo savjetovanje kako bi pomogli našim pčelarima“, rekao je predsjednik Pčelarskog udruženja `Medovina` Bogdan Novaković iz Rudog.

On je istakao da se na savjetovanju govorilo o pčelama, razvoju pčela i bolestima koje su česta pojava.

Predavač Đoko Zečević iz Nove Varoši rekao je da je prisutnima izložena tehnika rada sa jednim tipom košnice, te principi pčelarenja, kojih se pčelari trebaju pridržavati.

„Da ne bi bilo gubitaka koji su ove godine veoma izraženi, savjetovali smo pčelare šta je i kako najbolje za pčele, jer je bio loš razvoj pčelinjih zajednica“, dodao je Zečević.

On je napomenuo da se dugo godina bavi pčelarstvom i da je bez obzira na iskustvo uvijek učenik, jer se uvijek uči od pčela i od pčelara.

„Svaki pčelar ima svoje želje, a želje su da ima što više meda i pčelinjih proizvoda. Dobar pčelar će biti onaj koji uspije da usaglasi svoje želje sa poznavanjem pčelinje zajednice i okruženjem“, dodao je Zečević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare