Održano poetsko veče „Melodije proljeća“

0

Na Palama je sinoć održano poetsko veče „Melodije proljeća“ u organizaciji katedre ruskog i srpskog jezika Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a u saradnji sa Filološkim fakultetom u Voronježu u Rusiji.

Profesor Tatjana Dankova šef Odsjeka za istoriju, filozofiju i ruski jezik na Državnom univerzitetu u Voronježu, rekla je novinarima da je ovaj univerzitet saradnju prvo počeo sa Poljoprivrednim fakultetom u Istočnom Sarajevu, a kasnije i sa Filozofskim fakultetom Pale.

„Na fakultetu držim predavanja iz ruskog jezika na pet predmeta tokom mjeseca marta. Saradnja će biti nastavljena posebno što se tiče razmjene studenata i nastavnog osoblja između naša dva univerziteta“, izjavila je Dankova.

Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Draga Mastilović izjavio je da je saradnja dva univerziteta veoma značajna.

„Zahvaljujem našim kolegama za razumijevanje, jer smo ostvarili saradnju koja je omogućila da naš fakultet ima prvog lektora ruskog jezika, i to predstavlja prvi korak ka uspostavljanju sveobuhvatne saradnje, posebno po pitanju mobilnosti nastavnika i studenata“, naglasio je Mastilović.

On je najavio da profesor Tatjana Dankova ponovo na fakultet dolazi u junu u vrijeme održavanja ispita i kolokvija, a na jesen bi trebao doći još jedan profesor iz Rusije.

Studenti sa katedre za ruski jezik govorili su večeras stihove ruskih pjesnika, a veče posvećeno proljeću upotpunio je hor fakulteta pod rukovodstvom Jelene Čamura.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare