Danas počinje Šesnaesti simpozijum „Infoteh-Jahorina“

0

Danas počinje Šesnaesti međunarodni naučno-stručni simpozijum „Infoteh-Jahorina 2017“, čiji je organizator Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Cilj simpozijuma je da okupi eksperte, naučnike, inženjere, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u sistemima upravljanja, komunikacionim, proizvodnim i elektronskim sistemima, energetici, kao i u drugim oblastima od interesa za brži i uspješniji razvoj sredine, saopšteno je iz Elektrotehničkog fakulteta.

Osnovne tematske oblasti simpozijuma su „Računarski sistemi i softver“, „Komunikacioni sistemi i tehnologije“, „Energetski sistemi“, „Proizvodni sistemi“, „Sistemi upravljanja“ i „Elektronski sistemi“.

Simpozijum će se odvijati u okviru sjednica, okruglih stolova, predavanja po pozivu i prezentacija.

Simpozijum posebnu pažnju posvećuje mladim istraživačima i studentima organizovanjem posebne studentske sesije, a predviđena je i prezentacija o temi „Vazduhoplovna tehnika u kontroli letenja – BHANSA /Agencija za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH/“.

Glavni organizator simpozijuma je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a suorganizatori su elektrotehnički fakulteti u Banjaluci i Beogradu, Elektronski fakultet u Nišu, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Alumni asocijacija inženjera elektrotehnike Istočno Sarajevo.

Simpozijum „Infoteh-Jahorina 2017“ nastavak je međunarodnog simpozijuma Jahorina, koji je posljednji put održan 1991. godine.

Na prvom naučno-stručnom simpozijumu „Infoteh-Jahorina“, koji je održan 2001. godine izloženo je 53 rada, dok je šest firmi prezentovalo svoje programe razvoja i proizvodnje opreme u oblasti telekomunikacija, energetske elektronike, elektroenergetike i automatskog upravljanja procesima.

Simpozijum će trajati do petka, 24. marta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare