Poetsko muzičko veče posvećeno proljeću, prazniku Mladenci i poeziji

0

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine večeras je održano tradicionalno „Poetsko i muzičko veče“ kojom su obilježeni praznik Mladenci, Svjetski dan poezije i dolazak proljeća.
Na manifestaciji je učestvovalo i 30 mladih bračnih parova koji su u Zvorniku sklopili brakove od 22. marta prošle, do 20. marta ove godine.

Gosti manifestacije bili su Cvijan i Draginja Đapanović, koji imaju 61 godinu zajedničkog braka.

Bračnim parovima uručeni su cvijeće i prigodni pokloni koje je obezbijedila Gradska uprava Zvornik.

U programu manifestacije, pjesmama, muzikom, stihovima i dramskim prikazima, učestvovali su Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“, učenici Tehničkog školskog centra Zvornik i pjesnikinja Radmila Đokić iz Bijeljine.

Predsjednik gradskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ Rade Perić rekao je da je ovo dan poezije koja na neki način simbolizuje ljubav, proljeća kao simbol rađanja i Mladenaca kao nacionalnog praznika koji čuva i njeguje tradiciju i običaje.

„Manifestaciju organizujemo već 20 godina radi oživljavanja narodnih običaja, upoznavanja sa našom i svjetskom poezijom, dok je dolazak proljeća simbol rađanja, ljubavi i obnavljanja“, rekao je Perić.

Ova manifestacija prvi put održana u Zvorniku 1997. godine, a Petić kaže da se praktikuje da se Dan poezije, dolazak proljeća i Mladenci obilježavaju u jednom danu.

Organizator manifestacije „Poetsko i muzičko veče“ je SPKD „Prosvjeta“, u saradnji sa Domom omladine, a pokrovitelj grad Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare