Održano književno veče i promocije knjiga

0

RUDO – Drugog dana manifestacije 14. “Vidakovićevi dani kulture” održano je književno veče u Rudom, u kojem su učestvovali književnici iz Srbije i Republike Srpske, a nakon toga promovisane knjige istaknutih pjesnika i istoričara.

O knjizi književnika Radomira Raša Jagodića “Pjesme i crteži”, posvećenoj jednom vijeku od početka Prvog svjetskog rata i Sarajevskog atentata, nadahnuto je pričao pjesnik Slobodan Ristović, a sam autor govorio je svoje pjesme.

Iste večeri promovisana je knjiga akademika Vojislava Maksimovića – “Prvi svetski rat”, a o knjizi su govorili profesori iz Rudog, Dragan Paponjak i Vojislav Topalović.

“Ovo je spomenica `Mlade Bosne`, obimna knjiga sastavljena iz dva toma, u kojoj ima oko 1.800 stranica, a u kojoj je autor sistematizovao tekstove autora `Mlade Bosne` i na poseban način ih opisao od osnivanja do danas”, rekao je Paponjak.

On je dodao da je autor opisao cjelovito i svestrano ulogu i značaj “Mlade Bosne” sa društveno istorijskog aspekta.

O knjizi istoričara Predraga Ostojića “Drinski region”, govorio je sam autor, uz zapažanja drugih istoričara iz Srbije, Crne Gore i Makedonije.

U okviru manifestacije u Domu kulture večeras u 19.00 časova počeće veče folklora, na kojem će nastupiti kulturno umjetnička društva “Romanijska luča” Sokolac, “NJegoš” iz Sjenice i “Prosvjeta” iz Rudog.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments