Održane „Male sokolske igre“

0
Održane

VIŠEGRAD – U organizaciji Srpskog sokolskog društva „Soko“ Dobrun, u Višegradu su danas održane „Male sokolske igre“ na kojima je učestvovalo oko 100 osnovaca iz Višegrada, Dobruna, Vardišta, Dobrunske Rijeke, te Mioča i Štrbaca iz susjedne opštine Rudo.

Učesnici igara bili su podijeljeni po vodovima, a u disciplini penala na male golove najbolji je bio Petar Gračanin iz voda „Karađorđe“, ispred Nikoline Topić i Ivana Blagovčanina iz vodova „Aleksa Šantić“ i „Kralj Petar Ujedinitelj“.

U disciplini skok u dalj iz mjesta prvi je bio Stefan Terzić iz voda „Novak Đoković“, skočivši 1,67 metara, drugi Dimitrije Grujić iz voda „Nikola Tesla“, skočivši 1,66 metara, a treći Marko Mićević iz voda „Kralj Petar Ujedinitelj“, sa daljinom 1,53 metara.

Najveće zanimanje mališana pobudilo je nadmetanje na brvnu, u kome je najuspješniji bio Slađan Simić iz voda „Karađorđe“, drugo mjesto zauzeo je Luka Gračanin iz voda „Novak Đoković“, a treće Luka Pljevaljčić iz voda „Nikola Tesla“.

U disciplini trčanje u vreći, koja se odvijala štafetno, prvo mjesto su osvojili mališani iz voda „Aleksa Šantić“, ispred njihovih vršnjaka iz vodova „Nikola Tesla“ i „Karađorđe“.

Najuspješniji u potezanju konopa bili su takmičari svrstani u vod „Vuk Karadžić“, drugi je bio vod „Jovan Dučić“, a treći vod „Karađorđe“.

Za najmlađe učesnike organizatori su priredili takmičenje u nošenju jaja u kašikama, a u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojili su mališani iz voda „Karađorđe“, drugi je bio vod „Nikola Tesla“, a treći vod „Aleksa Šantić“.

Pored medalja i diploma najuspješnijim vodovima i pojedincima dodijeljeni su specijalni pehari za masovnost Sokolovoj sportskoj sekciji „Bambi-Soko“, Osnovnoj školi „Boško Buha“ Štrpci kod Rudog, te područnim osnovnim školama u Dobrunu kod Višegrada i Mioču kod Rudog.

Predsjednik „Sokola“ Slavko Heleta rekao je da su svi učesnici bili razvrstani po vodovima koji su nosili imena poznatih srpskih ličnosti.

Arhimandrit Jovan Gardović naglasio je da je najvažnije održavati i unapređivati takmičarski elan kod najmlađih putem ovakvih manifestacija.

„Kroz druženje i ove pomalo zaboravljene narodne sportske discipline održavamo našu tradiciju, i to kod najmlađih, što je i te kako važno“, rekao je arhimandrit Jovan.

Učiteljica Mirjana Aleksandrović, koja već 18 godina okuplja osnovce iz područne škole u Dobrunu u Sokolovu dramsku sekciju, istakla je da se mališani posebno pripremaju za „Male sokolske igre“ koje im, pored sportskog nadmetanja, omogućavaju upoznavanje i druženje sa vršnjacima iz drugih mjesta.

Organizaciju ovogodišnjih „Malih sokolskih igara – Dobrun 2017“ podržali su opština Višegrad, Crkvena opština Višegrad, Manastir Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci i Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Višegrad.

Izvršni organizatori bili su članovi sokolove Dramske i sportske sekcije „Bambi Soko“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments