Održana prva „Pasuljijada“

0
Održana prva

VIŠEGRAD – U Starom Brodu kod Višegrada danas je održana prva turistička manifestacija „Pasuljijada“, koja je okupila učesnike iz Republike Srpske, Srbije, Makedonije i Slovačke.
Prvo mjesto pripalo je ekipi iz Istočnog Sarajeva, drugo mjesto ekipi „LOT“ tima iz Slovačke, a treće mjesto ekipi iz Leskovca.

Pobjednik na manifestaciji ekipe iz Istočnog Sarajeva Mirko Majstorović rekao je da je ovo odlično druženje.

On se zahvalio organizatorima i domaćinima koji su pripremili manifestaciju.

Dragan Stanković iz Leskovca kaže da su došli da upotpune ovu manifestaciju da se dobro druže.

„Mi ovde dolazimo u ribolov i veoma nam je lepo. U pripremanju pasulja smo se snašli, jer je to naše tradicioanlno jelo“, dodao je Stanković.

Predstavnik Turističke organizacije Branislav Andrić rekao je da je inicijativa krenula od načelnika opštine, a organizatori su prezadovoljni odzivom prijavljenih učesnika.

„Ova manifestacija znači puno, prije svega za promociju rijeke Drine i prelijepe prirode koja nas okružuje“, istakao je Andrić.

On je dodao da je ovo prilika da se promoviše rijeka, kako bi taj vid turizma još više promovisali.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo ideja koja je proistekla iz organizacionog odbora manifestacije „Drinska regata“.

„Uvjeren sam da će ova manifestacija postati tradicionalna. Zahvaljujem se domaćinima koji su omogućili da se održi na ovom mjestu“, dodao je Đurević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments