Održana prezentacija projekta za elektronsko kancelarijsko poslovanje „Page“

0

U Opštini Pale danas je izvršena prezentacija programa „Page“ vezanog za elektronsko kancelarijsko poslovanje i prostorno planiranje koji se uvodi u ovu lokalnu zajednicu.
Ovaj program u Opštini Pale provodiće agencija D.C.A „Stela“ iz Istočnog Sarajeva, a program je predstavio direktor agencije Igor Golijanin.

Načelnik Opštine Pale Miodrag Kovačević je rekao da је zadovoljan što jedno od predizbornih obećanja aktuelne vlasti da se na jedan savremen nacin uredi funkcionisanje lokalne zajednice, ulazi u realizaciju.

Prema njegovim riječima, cilj uvođenja ovog programa je da se izbjegne bespotrebno kruženje papira, dugi redovi i sporost u administraciji, a postigne brzina i efikasnost u radu i otkloni najmanja mogućnost za koruptivnu djelatnost.

Kovačević je najavio da će ovaj proces trajati sigurno 3 do 4 godine i biće raspoređen po fazama, s tim da   prva faza podrazumjeva elektronsku upravu, odnosno raspoređivanje predmeta unutar same uprave i njihovo praćenje i rješavanje, druga faza eksternu komunikaciju sa građanima tj. da se zahtjevi mogu podnositi van zgrade Opštine dok treća faza uključuje kreiranje geografsko-informatičkog sistema cijele opštine sa svim podzemnim instalacijama.

Predstavljajući program, direktor agencije „Stela“ Igor Golijanin je rekao da to nije samo softver već čitav projekat koji uključuje više faktora kao što su fakulteti i druge institucije sa područja opštine i donosi obostranu koristi – i lokalnoj upravi i građanima.

Inače, program je rađen po uzoru na veće gradove kao što su Inđija i Zagreb koji su poznati po svojoj efikasnosti u regionu.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare