Održana obuka zaposlenih u zdravstvenim ustanovama

0

VLASENICA – U organizaciji Centra za zdravstveni menadžment pri Institutu za javno zdravstvo RS u periodu od 16.10. do 11.12.2012. godine u vlaseničkom Domu zdravlja realizovana je prva u nizu edukacija koje se sprovode u okviru Projekta jačanja zdravstvenog sektora (HSEP).
Ovim programom predviđena je  edukacija  menadžera domova zdravlja, tj. direktora, kao i njihovih najbližih saradnika, koja obuhvata četiri tri nastavna modula: Organizacioni menadžment u zdravstvenim ustanovama, Upravljanje kvalitetom zdravstvene zaštite; Menadžment ljudskih resursa u zdravstvenim ustanovama i Zdravstvena ekonomika i finansiranje zdravstvene zaštite.

Pored direktora i šefova službi Doma zdravlja Vlasenica, obuku su pohađali direktori zdravstvanih ustanova iz Zvornika i Šekovića sa svojim najbližim saradnicima, kao i predstavnici Instituta za zaštitu zdravlja Zvornik. 

Obuka je realizovana sa ciljem osposobljavanja polaznika za primjenu odabranih, savremenih menadžerskih pristupa. Nakon uspješno završene edukacije učesnici su izrazili zadovoljstvo što im se ukazala prilika da usavrše svoja znanja i kompetencije iz oblasti: Upravljanje zdravstvenim ustanovama u kontekstu reforme zdravstvenog sistema RS, organizacije zdravstvenih ustanova i njihovog unutrašnjeg uređenja, principa i funkcionisanja menadžmenta, liderstva, stručnog pristupa menadžmentu, odnosa pojedinaca i grupa u organizaciji, formiranja efektivnih timova, izgradnje timskog duha, interne i eksterne komunikacije u kriznim situacijama, psihodinamike, upravljanja promjenama i dr…Edukaciju su izvodili predavači iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i Instituta za javno zdravstvo RS, a svoja iskustva polaznicima su prenijeli i predstavnici domova zdravlja Banja Luka i Bijeljina i “Boneks inžinjering” Beograd.

Prema riječima organizatorao ova edukacija ima višestruki značaj za zdravstveni sistem uopšte. Prednost ovakvog pristupa jeste stvaranje sopstvenog nastavnog kadra koji će biti osposobljen da vrši edukaciju i nakon završetka projekta.

(www.palelive.com / opstina-vlasenica)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare