Održana obuka za odbornike SO Vlasenica

0

VLASENICA – Predstavnici Saveza opština i gradova RS juče su održali edukaciju za odbornike Skupštine opštine Vlasenica na temu “Šta odbornici treba da znaju o lokalnoj samoupravi”.

Obuka je održana u okviru projekta “Sistem obuke za jedinice lokalne samouprave”, uz podršku OSCE BiH i UNDP BiH, sa ciljem usavršavanja znanja odbornika iz oblasti funkcionisanja lokalne samouprave, kako bi mogli uspješno izvršavati svoje uloge i odgovornosti, ali i uspostaviti saradnju sa drugim odgovornim akterima.

“Novoizabrani lokalni zvaničnici nisu imali priliku da se na sistematičan i praktičan način upoznaju sa najvažnijim aspektima sistema lokalne samouprave i ključnim elementima funkcionisanja. Ovaj seminar ima uvodni karakter i računa na kasnije usavršavanje u svim aspektima programa, prvenstveno kroz Sistem obuke za jedinice lokalne samouprave i putem neposrednog iskustva”, naveli su predstavnici Saveza.

Učesnici su imali pirliku da se upoznaju sa normativnim okvirima i nadležnostima lokalne samouprave, osnovnim elementima upravljanja budžetom, izazovima i prednostima lokalne demokratije, saradnje sa građanima i nevladinim organizacijama.

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović pozdravio je prisutne i poželio odbornicima uspjeh u radu.

(www.palelive.com / opstina-vlasenica.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare