Održana Izborna Skupština Košarkaškog kluba Varda HE

0

Predsjednik Predsjedništva Košarkaškog kluba Varda HE, sa mandatom od četiri godine, je Pero Petrović, a njegov zamjenik Nenad Baranac, jednoglasno je odlučeno na Izbornoj Skupštini ovog kluba održanoj 20. avgusta u sali Srednje škole „Ivo Andrić“.

Pored njih u Predsjedništvo su izabrani: Slaviša Mišković, Mile Lakić, Živko Obrenović, Hadži Branko Nikitović, Ljubiša Škipina, Darko Andrić i Srpko Baranac.

Za sekretara Varde HE imenovan je Aleksandar Kojić, a na prvoj sjednici novoizabrano Predsjedništvo je za novu prvenstvenu sezonu, u Premijer ligi BiH, dalo povjerenje prošlogodišnjem tandemu, treneru Milošu Obrenoviću i njegovom zamjeniku Iliji Vidakoviću.

Zahvaljujući se na povjerenju Pero Petrović je podsjetio da je i u protekla dva mandata bio član Predsjedništva Varde HE.

Cilj nam je da kompletiramo tim koji će nastaviti uspješne nastupe u Premijer ligi BiH, a da se istovremeno posvetimo većem radu sa mladima i stvaranju vlastitih igračkih kadrova. Ovo je velika čast i odgovornost.

Zato očekujem pomoć svih članova Predasjedništva, stručnog tima, igrača i publike, rekao je Petrović. On je pojasnio da je u toku kompletiranje prvog tima, nakon čega će uskoro početi redovni treninzi za novu takmičarsku sezonu, koja počinje sredinom oktobra. Obraćajući se prisutnima na Izbornoj Skupštini Košarkaškog kluba Varda HE načelnik opštine Višegrad, Slaviša Mišković je rekao da je Višegrad grad sporta i mladosti, koji je iznjedrio mnoge poznate sportiste u bivšoj Jugoslaviji i kasnije.

Takvu tradiciju mogu nastaviti samo ondgovorni ljudi koji vole sport, rekao je Mišković. On je podsjetio da smo očevidci da ima i onih nedobronamjernih koji u sport žele uvući politiku da bi destruktivno djelovali.

Srećom Skupština Košarkaškog kluba Varda HE je pokazala da u tome nisu uspjeli jer su u rukovodstvo izabrani odgovorni ljudi, koji mogu ponijeti teret koji se pred njih postavlja, naglasio je Mišković.

Iz tih razloga je, i pored velikih obaveza kao načelnik opštine, prihvatio da bude u sastavu novoizabranog Predsjedništva višegradskih košarkaša.

Funkciju načelnika sam preuzeo, prije svega, radi mladih Višegrada, da bi stvorili bolji ambijent za življenje.

Jedan čovjek ne može sve, ali ako se udružimo sa ljudima koji vole Višegrad i žele da pomognu u svim segmentima njegovog razvoja, svakako ćemo uspjeti, poručio je Mišković.

(www.palelive.com / www.opstinavisegrad.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare