Održana 15. redovna sjednica Skupštine opštine u Čajniču

0

ČAJNIČE – U skupštinskoj sali Doma kulture „Filip Višnjić“ Čajniče, dana je 21. jula 2014. godine, s početkom u 08:00 časova, održana je 15. redovna sjednica Skupštine opštine Čajniče.

Na sjednici su odbornici razmatrali osam tačaka dnevnog reda. Posebna pažnja je posvećena šestoj tački dnevnog reda – prijedlogu odluke o kreditnom zaduženju opštine Čajniče.

Pored ovog prijedloga takođe je razmatran i prijedlog odluke o opštinskim administrativnim taksama i prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora sa „ALIQUANTUM PLC“.

Odbornicima se obratio predstavnik ove kompanije Zdravko Knežević uz obrazloženje kojim poslovima se ova kompanija bavi i istraživanjima na području opštine Čajniče koja su u toku i koja imaju u planu da obave. Radi se o kompaniji iz Londona koja ima firmu kćerku – predstavnika u Republiici Srpskoj, a koja se bavi izgradnjom mini hidroelektrana.

Na dnevnom redu razmatrani su i izvještaj o radu i finansijski izvještaj Opštinske boračke organizacije Čajniče za 2013. godinu, zatim izvještaj o finasijskom poslovanju Kulturno umjetničkog društva „Izvor“ Čajniče u 2013. godini.

Odbornici su tokom sjednice takođe upoznati sa informacijom o stanju boračko – invalidske zaštite na području opštine Čajniče.

(www.palelive.com)

Autor:

Gordana Golubić je rođena u Čajniču. Fakultet društvenih nauka završila je u Palama i stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za Radio Foča.


Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments