Održana 14. sjednica Skupštine opštine Čajniče

0

ČAJNIČE – 14. redovna sjednica Skupštine opštine Čajniče održana je 23. juna 2014. godine, u skupštinskoj sali Doma kulture „Filip Višnjić“ Čajniče s početkom u 9:00 časova.

Na sjednici su odbornici razmatrali 23 tačke dnevnog reda. Na dnevnom redu bila je informacija o izvršenju Budžeta opštine Čajniče za prva tri mjeseca tekuće godine. Prema riječima Samostalnog stručnog saradnika za finansije opštine Čajniče deficit opštine Čajniče je u odnosu na prošlu godinu znatno smanjen, ali i da postoji problem u vezi sa slabim punjenjem Budžeta naročito nakon poplava koje su zadesile državu.

Po prvi put Skupština opštine je razmatrala i izvještaje o radu OO Crvenog krsta Čajniče i Sportskog društva Čajniče za 2013. godinu. Koji su jednoglasno usvojeni od strane odbornika.

Pored ova dva izvještaja na dnevnom redu su razmatrani su i izvještaj realizaciji Plana održavanja gradskih ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Čajniče u toku zimske sezone 2013/2014. godine, izvještaj o radu mjesnih zajednica na području opštine Čajniče i izvještaj o stanju poljoprivrede na području opštine Čajniče.

Do kraja sjednice odbornici su upoznati sa informacijom o stanju u oblasti sporta i fizičke kulture, zatim informacijom o stanju privrede, informacijom o radu pravobranilištva RS sjedište zamjenika Foča za 2013. godinu, informacijom o snadbjevanju potrošača električnom energijom u 2013. godini, informacijom o stanju vodosnadbjevanja i informacijom o stipendiranju studenata u školskoj 2013/2014. Godini.

Odbornici su usvojili i nekoliko odluka, i to: Odluku o platama i drugim pravima funkcionera opštine Čajniče, odluku o oblicima učešća građana u ostvarivanju lokalne samouprave, odluku o davanju u zakup nepokretnosti, odluku o pristupanju postupku ekspoprijacije nepokretnosti, odluku o izmjenama i dopunama odluke o stimulisanju obavljanja preduzetničke djelatnosti na području opštine Čajniče.

U cilju omogućavanja i pomoći u obavljanju registrovane djelatnosti Skupština opštine je donijela i dvije odluke kojima je prenijeto pravo korištenja pokretne i nepokretne imovine JKP „Vrelo Čajniče“ doo Čajniče i odluku o prenosu prava upravljanja i održavanja vodovodnih sistema.

Na kraju zasjedanja odbornici su jednoglasno donijeli odluku o usvajanju opštinskog akcionog plana za unaprjeđenje inkluzivnog obrazovanja za period 2014 – 2018. godina.

(www.palelive.com)

Autor:

Gordana Golubić je rođena u Čajniču. Fakultet društvenih nauka završila je u Palama i stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za Radio Foča.


Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments