Održan treći sastanak Partnerske grupe opštine Vlasenica

0

VLASENICA – Treći sastanak Partnerske grupe opštine Vlasenica održan je u sali skupštine dana 17. oktobra 2013 godine sa početkom u 14.00 časova.

Osnovni cilj održavanja treće Partnerske grupe je bio prezentovati nacrte sektorskih planova s posebnim osvrtom na prioritetne projekte, uključujući i indikativni finansijski okvir. Međutim, iako je inicijalno planirano da se Partnerska grupa održi tri puta tokom izrade strateškog dokumenta, odlučeno je da se održi još jedan sastanak na kojem će se prezentovati nacrt integrisane strategije, najvjerovatnije početkom decembra 2013 godine. Na treći sastanak Partnerske grupe se odazvalo 29 predstavnika javnog i privatnog sektora, od čega je 8 žena i 21 muškarac.

Tokom uvodnih napomena, moderator sastanka Zlatan Musić je naglasio važnost trećeg sastanka Partnerske grupe za konačno revidiranje i validiranje nacrta strategije te još jednom pozvao sve učesnice i učesnike da uzmu aktivno učešće u procesu.

Nakon uvodnih napomena, prisutnima se obratio načelnik opštine koji je zahvalio svim prisutnim na aktivnom učešću i još jednom ohrabrio sve učesnike da uzmu proaktivnu ulogu u izradi dokumenta sve do momenta usvajanja istog o strane Skuštine. Nakon uvodnog obraćanja načelnika, koordinator Razvojnog tima je pozdravio prisutne te ponovno naglasio važnost učešća što većeg broja građanki i građana u procesu izrade strategije.

Nakon uvodnog obraćanja, koordinator je prezentovao prisutnima nacrte plana lokalnog ekonomskog razvoja, uključujući indikativni finansijski okvir kao i sektorske planove društvenog razvoja i plan zaštite životne sredine. Nakon prezentacija, moderator je otvorio plenarnu diskusiju tokom koje su zabilježeni sljedeći komentari:

Za neke od predloženih projekata treba izvršiti dodatnu analizu da li su zaista neophodni o čemu će dodatno biti riječi u narednom periodu,

Javna preduzeća moraju biti aktivnija po pitanju dostavljanja ideja s obzirom da oni najbolje poznaju situaciju u svojim sektorima,

Ista sugestija se odnosi i na privatna preduzeća, koja su jako skromno (skoro nikako) učestvovala u samim prijedlozima projekata.

Nakon sugestija prisutnih, moderator je još jednom podsjetio da svaka sugestija treba biti dostavljena Razvojnom timu putem email adrese, te će se iste razmotriti na narednom radnom sastanku Tima.

Imajuću u vidu sve gore navedeno, mogu se izvući sljedeći zaključci:

Svi učesnici (prisutni i oni koji nisu mogli doći) trebaju dostaviti pismene sugestije i povratne informacije na prezentovani materijal u roku od 10 dana od dana održavanja Partnerske grupe,

Sav materijal koji je u izradi treba biti na raspolaganju se nalazi na web stranici opštine,

Nacrt sektorskih planova je validiran.

(www.palelive.com / www.opstina-vlasenica.org)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare