Održan šesti Narodni sabor

0

ČAJNIČE – Na Prevrzmi kod Čajniča, u ekološko-turističkom i sportskom komleksu „Vazdušna banja MB“ održan je šesti Narodni sabor kod lopte.
Organizator ove manifestacije je beogradski profesor Branislav Mašić, koji je vlasnik ovog prelijepog mjesta.

Vazdušna banja pročula se nakon što je Mašić prije sedam godina na svom imanju na prevoju Prevrzma, na nadmorskoj visini od 1.100 metara, podigao jedinstven spomenik lopti, kao simbolu sporta, druženja, ljubavi i mira, visok 2,20 metara.

Postavljeni su i putokazi prema svjetskim metropolama i sunčani časovnik, izgrađeno igralište malih sportova i ljetna bina za kulturno-zabavne programe.

Izgradnjom vikend kuće, koja je nazvana „Vila Raviojla“, stvorena je baza za buduću „Vazdušnu banju MB“, koja će imati dodatne sadržaje.

U okviru kompleksa nalaze se i tri stanice – „bez voznog reda“, „momački raj“ i „djevojačka čežnja“, a podignut je i jedinstven spomenik čovjeku, te postavljena tabla za budući „Kustin trg“ i olimpijska zastava.

U okviru sabora juče su održana sportska takmičenja u malom fudbalu, bacanju kugle, skoku u dalj iz mjesta, trke u vrećama i natezanju konopca.

Prvo mjesto u malom fudbalu osvojila je ekipa Kafe bar „Derbi“, a drugo „Romanija“.

Od deset takmičara, kuglu je najviše bacio Aranđel Radović iz Čajniča, u skoku u dalj iz mjesta, od osam učesnika, najviše je skočio Nenad Kornjača – 3,02 metara.

U trkama u vrećama, prvo mjesto podijelili su Đorđe Blagojević i Sandro Savić, dok je u trci do 15 godina prvo mjesto osvojio mladi košarkaš Aleksandar Šubara.

Najzanimljiviji događaj – navlačenje konopca i na ovom saboru oduševio je i nasmijao sve posjetioce.

Od tri ekipe, po šest članova, prvo mjesto osvojio je sastav „Boki“.

Saboru je prisustvovao i načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić, a nakon sportskih takmičenja, uslijedilo je narodno veselje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare