Održan Sabor kola srpskih sestara

0

Deveti Sabor kola srpskih sestara Republike Srpske okupio je danas na Palama predstavnice tridesetak kola srpskih sestara i brojne goste.

Organizator Sabora bilo je Kolo srpskih sestara „Velikomučenica Tekla“ sa Pala, koje djeluje u okviru Mitropolije dabrobosanske.

Predsjednik Kola srpskih sestara LJiljana Nešković rekla je Srni da se Sabor u radnom dijelu bavio analizom rada kola srpskih sestara u Republici Srpskoj, budućim planovima, saradnji sa kolima u Srbiji, posebno kada se ima u vidu da je nedavno u Kragujevcu potpisana povelja između kola iz Srpske i Srbije.

Ona je napomenula da je prethodno u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama služena molitva za uspješan rad Sabora, a da je potom položeno cvijeće na spomenik poginulim srpskim borcima u proteklom ratu i na spomenik legendarnom komandantu specijalne jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“ Srđanu Kneževiću.

Saboru su prisustvovali brojni gosti iz javnog i političkog života Pala, grada Istočno Sarajevo, Srpske pravoslavne crkve i drugih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments