Održan Međunarodni festival folklora

0

VIŠEGRAD – U gradskoj dvorani u Višegradu održan je 11. Međunarodni festival folklora „Višegrad 2014“, na kojem je nastupilo 10 kulturno-umjetničkih društava /KUD/ iz Srbije i Republike Srpske sa 450 učesnika.

Otvarajući veče folklora, načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković sinoć je istakao da je grad na obalama Drine i Rzava uvijek otvoren za mlade stvaraoce iz oblasti kulture, po čemu je i prepoznatljiv.

On je podsjetio da je Festival trebao biti održan početkom maja, ali je zbog poplava odgođen i na njemu nije učestvovao veliki broj društava iz inostranstva.

Učesnici festivala publici su se predstavili sa po dvije koreografije, a prije festivalske večeri predstavnike KUD-ova primio je načelnik Mišković, nakon čega je organizovan defile od mosta Mehmed-paše Sokolovića glavnom ulicom do sportske dvorane.

Svoje umijeće pokazali su članovi KUD „14. oktobar“ iz Kruševca, „Radiša Postić“ iz Mrčajevaca, „Lala“ iz Zrenjanina, „Prvi partizan“ iz Užica, „Luča“ sa Sokoca, „Sava Vladisavić“ Gacko, „Sveti Đorđe“ iz Novog Goražda, „Prosvjeta“ iz Rudog i domaćini „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“ i „Bikavac“ iz Višegrada.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare