U okviru ovogodišnjih „Gospojinskih svečanosti“, kojima opština Pale obilježava krsnu slavu i Dan opštine – Uspenje Presvete Bogorodice, večeras je u Palama održan defile i koncert pet kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske, Srbije i Poljske.

Domaćini iz KUD-a „Mladost“ Pale tradicionalno svake godine u okviru slavskih svečanosti organizuju koncerte, a po običaju i ove godine svečanosti su uveličali gosti.

Nastupili su Kulturno-umjetničko društvo „Foča“, KUD „Dule Milosavljević-Zele“ iz Čačka, Zespol klekociaki folkloristiczni iz Podlaskie – Poljska te domaćini KUD „Romanijska vrela“ iz Mokrog i KUD „Mladost“ Pale.

Čast da zatvore koncert imali su gosti iz Podlaske pokrajine u Poljskoj koja se sastoji od pjevačke grupe, benda i plesača. Neobičan nastup karakteriše spontanost, iskrenost, autentičnost umjetničkog izraza, sa plesovima i ritualima iz Podlaske oblasti.

„Gospojinske svečanosti“ se nastavljaju već sutra sportskim i kulturnim manifestacijama. U subotu 26. avgusta na Studentskom trgu ispred Hrama Svetog Arhangela Gavrila će biti održan koncert „JU grupe“. Detaljan program „Gospojinskih svečanosti“ pogledajte ovdje.

Generalni pokrovitelj „Gospojinskih svečanosti“ je opština Pale.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare