Danas otvaranje fudbalskog turnira „Piksi kup – Jahorina 2017“

0
piksi kup jahorina 2017
Detalj sa turnira u Palama

Na sportskim terenima hotela „Bistrica“ na Jahorini danas će biti otvoren 11. Međunarodni fudbalski turnir „Piksi kup-Jahorina 2017“ koji će okupiti oko 2.000 učesnika iz šest zemalja.

Na ovogodišnjem „Piksi kupu“, koji će trajati do 28. avgusta, učestvovaće oko 200 fudbalskih ekipa i škola fudbala iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i BiH, koji će se nadmetati u devet starosnih kategorija, saopšteno je iz Olimpijskog centra „Jahorina“.

Iz Olimpijskog centra ističu da su svoje prve uspjehe na „Piksi kupu“ postigli sada već poznati fudbaleri Marko Grujić, Luka Jović, Vukašin Jovanović, Dejan Joveljić, Dal Varešanović, Dušan Vlahović.

U saopštenju se ističe da su promoteri turnira bivši fudbaler „Crvene zvezde“ Vinko Marinović, legenda jugoslovenskog fudbala Mirsad Fazlagić i kapiten reprezentacije BiH do 17 godina Andrej Đokanović.

Organizator turnira je škola fudbala „Piksi“ sa Pala, a generalni pokrovitelji su grad Istočno Sarajevo, opština Pale i Olimpijski centar „Jahorina“.

Tokom ceremonije otvaranja, prisutnima će se obratiti gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, načelnik opštine Pale Boško Jugović i vršilac dužnosti direktora Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare