Jugović: Pale da zadrže svoju stratešku poziciju

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je večeras da Pale, kao mjesto u kojem je stvarana Republika Srpska, svoju stratešku poziciju treba da zadrže i dalje.

„Preuzeli smo obavezu da odbranimo tu stratešku poziciju“, rekao je Jugović na svečanoj sjednici Skupštine opštine /SO/ Pale, održanoj povodom slave ove opštine Velike Gospojine.

Prema njegovim riječima, prioritet izvršne vlasti na Palama u narednom periodu biće stvaranje uslova za formiranje poslovne zone na mjestu fabrike „Famos“, koja je u stečaju, za šta je podršku iz budžeta Republike Srpske najavio i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Jugović je među dugoročnim prioritetima opštine Pale naveo i unapređenje uslova za turizam na području opštine, posebno na Jahorini, kao i obezbjeđivanje adekvatnog smještaj Fakulteta za fizičko vaspitanje Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da su izgradnja nove i obnavljanje postojeće infrastrukture stalni prioritet opštinske vlasti.

„Ove i druge aktivnosti ni u kom slučaju ne smiju i neće zakočiti izdvajanje sredstava u oblasti školstva, sporta, zdravlja, pronatalitetne politike, podsticaja u oblasti poljoprivede, zapošljavanja i kulture i svim drugim segmentima društvenog života u Palama“, rekao je Jugović, poručivši da zaboravljene neće biti ni boračke kategorije, te penzioneri.

Predsjednik SO Pale Predrag Vučićević rekao je da će se SO u budućnosti, kao i do sada, u svom radu voditi interesima građana.

Govoreći na svečanoj sjednici, Vučićević je podsjetio da od prošlogodišnjih lokalnih izbora skupštinsku većinu ima jedan politički blok, a drugi načelnika.

„Uprkos tome, pokazali smo da možemo sarađivati kao civilizovani ljudi bez obzira na političke različitosti“, istakao je Vučićević i kao primjer naveo jednoglasno usvajanje ovogodišnjeg opštinskog budžeta, te aktivnosti na njegovoj realizaciji.

Na svečanoj sjednici SO prikazan je promotivni film o Palama, a dodijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

U programu svečane akademije potom je nastupio hor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Pala.

Svečanoj sjednici SO Pale i svečanoj akademiji, osim odbornika, prisustvovali su potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Jovičević-Karadžić i poslanik Miroslav Brčkalo, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, više načelnika i predsjednika SO Pale u prethodnim mandatima, te brojne druge zvanice.

U okviru ovogodišnjih Gospojinskih svečanosti, kojima opština Pale obilježava krsnu slavu i Dan opštine – Uspenje Presvete Bogorodice, večeras je održan defile i koncert pet kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske, Srbije i Poljske.

Centralna slavska svečanost biće održana u ponedjeljak, 28. avgusta, na krsnu slavu i Dan opštine-Uspenje Presvete Bogorodice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare