Održan godišnji koncert Udruženja „Birač“

0

VLASENICA – Članovi Udruženja za očuvanje tradicije „Birač“ iz Vlasenice održali su tradicionalni godišnji koncert na kojem su predstavili pet koreografija.

Predsjednik Udruženja Borislav Matić vjeruje da će sugrađani dugo da pamet ovaj koncert budući da su prošle godine pauzirali zbog korone.

Matić je naveo da su počeli sa 20 članova, a da ih danas ima više od 90.

Umjetnički rukovodilac Đorđe Vasić presrećan je zbog velikog broja ljudi koji je došao na koncert siguran da su se zaželjeli dobre igre i atmosfere.

Sekretar „Birača“ Sanja Milić zahvalila je svima koji su uveličali događaj od velike važnosti za udruženje, načelniku opštine Miroslavu Kraljeviću koji je imao razumijevanja da podrži rad, a posebno koreografu Vasiću koji je napravio mnogo predanim radom i trudom.

Član Udruženja „Birač“ Sofija Gavrilović folklorom se bavi od malih nogu koji je njena velika ljubav jer, kako je istakla, voli druženja, putovanja, upoznavanje novih ljudi.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da Udruženje „Birač“ na pravi način promoviše opštinu i njene vrijednosti.

„NJegujemo kulturu i prave vrijednosti koje smo naslijedili od naših predaka. Udruženje će i u narednom periodu imati podršku opštine“, istakao je Kraljević.

Pred vlaseničkom publikom u Domu kulture sinoć su se predstavila i Kulturno umjetnička društva /KUD/ „Most“ iz Bratunca i „Bratstvo“ iz Vojkovića, te mladi guslar i književnik Dušan Pejić.

Zaslužnim pojedincima za pružanje podrške u radu Udruženja“Birač“ su dodjeljene zahvalnice.

Udruženje za očuvanje tradicije „Birač“ osnovano je 2017. godine, a bavi se očuvanjem srpske tradicije i kulture kroz igru i pjesmu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare