Odobreno zapošljavanje 11 pripravnika

0

SOKOLAC – U opštini Sokolac biće zaposleno 11 pripravnika više i visoke stručne spreme putem projekta Vlade Republike Srpske „Znanjem do posla“.

Pripravnici će posao dobiti u preduzeću „Romanijaputevi“, Samostalnoj agenciji „Beta“, Osnovnom sudu, Psihijatrijskoj klinici, Info-centru, „Koltu“, te firmama „Novi-komerc“ i „Čajević-komerc“, rečeno je Srni u sokolačkom Birou za zapošljavanje.

Organizator poslova u sokolačkom Birou za zapošljavanje Milivoje Erić rekao je da će posao dobiti inženjeri saobraćaja i šumarstva, diplomirani pravnici, ekonomisti, menadžeri, te profesor engleskog jezika.

Projektom „Znanjem do posla“ predviđeno je da neto plata pripravnika sa visokom stručnom spremom bude 600 KM, a sa višom 500 KM, uvećana za iznos poreza i doprinosa.

Erić je rekao da Zavod za zapošljavanje Republike Srpske finansira 70 odsto neto plate pripravnika i 80 odsto obaveznih doprinosa, dok ostalo finansira poslodavac.

Zavod za zapošljavanje RS će finansirati ukupan iznosa poreza na predloženu platu za korisnike sredstava iz oblasti poljoprivrede, prerađivačke industrije i uslužnih djelatnosti, kao i za korisnike sredstava iz nerazvijenih i izrazito nerazvijenih opština.

Za ostale korisnike ovaj zavod će finansirati 50 odsto neto plate i 60 odsto obaveznih doprinosa, a ostatak poslodavac.

Na sokolačkom birou trenutno se nalazi 2.304 nezaposlena lica.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare