„Put po svijetu na trotinetu“ oduševila Paljane

0

Amatersko pozorište Kulturnog centra na Palama oduševilo je gledaoce izvođenjem predstave „Put po svijetu na trotinetu“, prema tekstu Tode Nikoletića, u režiji Suzane Miletić i sa koreografijom Dejana Ilića.

Izuzetno nadahnuti i razigrani članovi ovog mladog pozorišnog ansambla glumom, igrom i plesom poveli su publiku u čudesno putovanje po svijetu, ispunjeno avanturizmom i protkano maštom, tokom kojeg glavni likovi dječaci Skitko i Cvele sa djevojčicom Maricom putuju po Italiji, Španiji, Americi, Japanu, Turskoj, Rusiji i Srbiji.

Prema riječima režisera ove “komedije za djecu, ali i za odrasle“ Suzane Miletić, osnovni razlog za postavljanje ovog komada na scenu je potreba da se u teškom vremenu poremećenih moralnih vrijednosti ukaže na neophodnost buđenja svijesti i savjesti kod ljudi.

“Želja nam je da na naš način, iz dječijeg ugla, odraslima ponudimo savjet kako treba da shvate djecu i da im pruže ljubav i nježnost koju zaslužuju“, rekla je Miletićeva nakon sinoć održane predstave.

U toku predstave devet glumaca je promijenilo 63 kostima iz sedam država svijeta.

U predstavi se pojavljuju glumci Tamara Trgovčević, Milan Dimić, Janko Jugović i Vlado Čabak, dok plesni ansambl čine Dejan Ilić, Jana i Anja Begović, Mirjana i Jovana Krajišnik i Jelena Škipina.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/put-po-svijetu-na-trotinetu/] width=[125] height=[90] title=[Put po svijetu na trotinetu] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb125_] thumb_cache_dir=[thumbs125] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna / foto: O. Begović)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare