Odlični uslovi za skijanje

0

JAHORINA – Na Jahorini su danas odlični uslovi za skijanje, a staze su, kombinacijom prirodnog i vještačkog snijega, savršeno pripremljene, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra “Jahorina” Sanja Ćeremidžić.

Ćeremidžićeva je istakla da je visina snježnog pokrivača na stazama oko 30 centimetara, a u pogonu su šestosjedi “Poljice” i “Ogorjelica”, te ski-lift “Poljice”, dječiji grad “Poljice” i novi dječiji vrtić u “Rajskoj dolini”.

Ona je podsjetila da je danas i prvi dan jahorinskog “Retro ski-openinga”, kojim svečano otvaraju ovu zimsku sezonu koja je počela 29. novembra, a svi posjetioci planine uživaće u retro zabavnim i takmičarskim aktivnostima.

“Večeras je svečano otvaranje zimske sezone, a posjetioci će u hotelu `Bistrica` uživati u muzici osamdesetih godina prošlog vijeka”, istakla je Ćeremidžićeva i pozvala sve zainteresovane da dođu na Jahorinu.

Ćeremidžićeva je naglasila da Olimpijski centar “Jahorina” sutra, u sklopu trodnevnog “Retro ski-openinga”, organizuje mini-olimpijadu u četiri discipline – karling, slalom, nordijsko i alpsko skijanje, a svi zaintersovani mogu se prijaviti za učešće.

Prema njenim riječima, sutra će u 18.00 časova na stazi “Poljice” spustom sa bakljama biti svečano otvoreno noćno skijanje.

Ona je istakla da će u subotu, 15. decembra, u hotelu “Bistrica” biti organizovana promocija časopisa “Helo” posvećenog ovoj planini, nakon čega će biti održan koncert “Crvene jabuke”, kao poklon Olimpijskog centra “Jahorina” svim gostima planine.

Ćeremidžićeva je podsjetila da tokom tri dana Jahorina “Retro ski-openinga” traje popust od 70 odsto na cijenu ski-pasa, tako da će dnevna karta koštati 13,5 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments