Hotel “Višegrad” obilježio 55 godina postojanja

0

VIŠEGRAD – Hotel “Višegrad” obilježio je danas 55 godina od početka rada, svečanim prijemom predstavnika političkog, kulturnog i javnog života.
Direktor hotela Aleksandar Kojić rekao je da ovaj hotel ima svesrdnu pomoć rukovodstva opštine Višegrad.

“Svaki dan imamo maksimalnu podršku svih struktura u opštini, a mi kao menadžment hotela se trudimo da svaki dan stvorimo bolje uslove za naše posjetioce i korisnike usluga u hotelu”, naveo je Kojić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da ovaj hotel zapošljava oko 30 ljudi iz Višegrada, podsjećajući da je bašta ovog hotela i u bivšoj Jugoslaviji bila nezaobilazna na putu od Beograda ka primorju.

“Nažalost, u prethodnih nekoliko godina hotel je imao drugačiji naziv, ali je sadašnja skupštinska većina donijela odluku da se ovaj hotel zove `Višegrad`, kao u prethodnih 50 godina”, istakao je Đurević.

On je rekao da opština Višegrad ima veoma dobru saradnju sa hotelom i da će nastaviti na aktivnostima sa ciljem proširenja turističke ponude.

“Naravno, tu je Andrićgrad kao nezaobilazni faktor, jer nakon njegove izgradnje, opštinu Višegrad posjeti godišnje blizu 300.000 turista, a vjerujem da će sljedeće godine taj broj biti mnogo veći. Naše je da širimo turističku ponudu i potencijale i smatram da smo na pravom putu”, naglasio je Đurević.

Hotel “Višegrad” počeo je sa radom 14. decembra 1963. godine, a posjetili su ga Josip Broz Tito, Ivo Andrić i brojne političke, estradne i privredne ličnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments